woensdag 14 mei 2014

Woensdag 14 mei, de dag van vandaag...



Dag thuisblijvers!


Dag drie startten we met de zon. De ochtendgymnastiek in dat ochtendzonnetje gaf ons dan ook veel energie! 


Na het ontbijt vertrokken we te voet naar het archeologisch museum van Maaseik. Daar waren we toch geraakt na een ‘kleine’ omweg, met dank aan meester Evert!
We deden twee activiteiten. Tijdens de eerste activiteit kregen we uitleg van een vrouwelijke gids, die ons meer uitleg gaf over de kledij van de oermensen, de werktuigen uit de oertijd, een blaasbalg,… Nadien kregen de leerlingen leuke doe-opdrachten over deze uitleg! De tweede activiteit was koken met kruiden. De leerlingen maakten onder andere taartjes met appel, honing en kaneel, een tapenade  met pecorinokaas voor op brood, kruidenballetjes,… Na het aperitiefje, dat de leerlingen zelf maakten, stapten we terug naar het centrum via de kortere weg! Onze lunch lag al op ons te wachten toen we aankwamen. We aten penne met bolognaisesaus. Lekker lekker!


In de namiddag begon het toch een beetje te regenen, jammer! Toch heeft ons dat niet tegengehouden om er een leuke sportnamiddag van te maken. De kinderen gingen in de speleobox, deden aan boogschieten en gingen kanoën. Ook de meesters en de juf deden mee met de nog steeds dolenthousiaste klas. Wanneer iedereen bijna de droge oever naderde na het kanoën, besloten enkele leerlingen en de juf om het niet droog te houden. (al dan niet vrijwillig ;-) ) We maakten een plonsje in het toch wel koude water! Na een verkwikkende warme douche, konden we opnieuw onze voeten onder de tafels schuiven. Vol-au-vent met frietjes én een ijsje als dessert, stond op het menu!


Vanavond deden we een quiz, ‘De klas van meester Evert’. De ‘Tommietjes’ (Maïté, Nîmes, Ines, Bente en Daan) waren de winnaars...Hoe kan het ook anders ;-)... Zij wonnen een sleutelhanger! Ook hadden de quizmasters, meester Niels en juf Seline, aan een troostprijs gedacht. Lolly’s voor iedereen!!! Om de quiz te eindigen werden Tommie en meester Evert uitgedaagd voor een heuse dancebattle. De leerlingen konden een bonuspunt verdienen, als ze konden voorspellen wie de beste danser was! Alle groepen kregen een bonuspunt, want het was gelijkspel. Meester Evert stal toch de show met zijn opmerkelijke dansmoves!   


De leerlingen zijn opnieuw in dromenland, nagenietend van een leuke dag.


Tot morgen voor een nieuw verslagje! 
































































Geen opmerkingen: