donderdag 15 mei 2014

Donderdag 15 mei, de dag van vandaag...



Dag thuisblijvers,


Deze ochtend fietsten we naar het natuurgebied Vijverbroek in Kinrooi. Dit gebied ligt op de grens BelgiĆ«-Nederland. Daar maakten we een wandeling geleid door Frans, de gids van Natuurpunt. Hij gaf ons allerlei weetjes over de planten, de dieren, de insecten,… die we daar tegenkwamen. Enkele leerlingen waagden het er zelfs op een kikker te proberen vangen, die ze nadien natuurlijk weer vrij lieten. Met de botten in de plassen en in de drassige grond, maakten we een mooie tocht!


Na de terugtocht met de fiets, stond er paella op ons te wachten in het centrum. Nadat we onze buikjes rond hadden gegeten, maakten we ons klaar voor opnieuw een sportnamiddag. We startten met BMX en beachvolley. Nadien trokken we de swimsuits en zwemvesten aan, klaar om een helse tocht met de ‘banana’ te maken. Iedereen genoot er superhard van, ook al was het water wat frisjes.


Als laatste avondmaal aten we kipfilet en worst vanop de barbecue. Het mag gezegd worden dat we culinair verwend geweest zijn de voorbije week.


Vanavond hielden we een afscheidsavond in het centrum. Alle leerlingen toonden alleen, in duo of in groep het beste van zichzelf! De resultaten waren schitterend! Nadien hielden we nog een fuifje met frisdrank en chips.


De leerlingen liggen nu in hun bed, zich voorbereidend op de laatste dag van de bosklassen.  Op het programma staat een bezoek aan Bokrijk, waar we gaan leren over de tijd van vroeger.


Tot morgen, we gaan blij zijn jullie terug te zien!





























































Geen opmerkingen: