dinsdag 13 mei 2014

Dinsdag 13 mei, de dag van vandaag!

Dag thuisblijvers!

Na een nacht waarin ‘de mol’ heeft toegeslagen, waren we toch fris en monter na de ochtendrun.

De jarigen aan onze ontbijttafel zijn: Ian en Tom! Hieperdepiep Hoera!!! Meneer Geert kwam op bezoek vandaag. Twee speciale gebeurtenissen op één dag!

Lunchpakket: check! Fietsen, fluohesje en helm: check! Klaar om 12km te fietsen: check!
We reden tot aan natuurcentrum De Wissen. De maat, makker van de Maas, gaf ons informatie over de rivier De Maas. Na een half uurtje uitleg mochten we zelf aan het  werk. We vulden in groepjes een werkbundel in over de Maas. In het natuurcentrum aten we ook ons lunchpakket op!

We keerden na de middag al een eindje terug met de fiets, richting de geitenboerderij. Daar kregen we opnieuw een rondleiding van een gids, Johan. Hij vertelde ons over de geitjes, de werking van de bioboerderij, het insectenhotel, en zo veel meer! Als leuke afsluiter kregen we een toeter met huisgemaakt vanille-ijs van geitenmelk. Met veel smaak smulden we hiervan en maakten we ons  klaar om terug te keren richting Sporta Beach Club.

Het peloton werd in enkele stukjes gebroken, maar gelukkig kwamen we heelhuids aan als één groep. De nieuwe Tom Boonen(s) zijn te vinden in deze klas. J

Woehoew! De postbode is langs geweest! De kinderen waren heel blij met hun post.
Na het avondeten, vissticks met broccolipuree, konden we onze post niet onbeantwoord laten. We namen pen en papier bij de hand en gingen aan het werk. De postkaartjes en brieven gaan morgen op de post…

Na een warme douche is het nu bedtijd voor de kinderen!


Tot morgen voor een nieuw verslag.


































Geen opmerkingen: