maandag 12 mei 2014

Maandag 12 mei, de dag van vandaag...



Dag thuisblijvers!


Zonder veel traantjes te laten vertrokken we deze ochtend richting Maaseik!


Onze eerste tussenstop maakten we in Leuven, voor een gidsbeurt in de stad over de middeleeuwen.
De middeleeuwse jonkvrouw mét iPad gaf ons informatie over het stadhuis, de Oude Markt, de Sint-Pieterskerk met meester Jan de klokkenluider,…
Na een plaspauze zetten we onze tocht verder richting Maaseik. Sporta Beachclub, here we come!!!! 


Na het eten van lekkere macaroni met kaas en hesp, werden de kamers verdeeld. Voor uit te pakken hadden we nog geen tijd, we spoedden ons richting het subtropisch zwembad. Deze activiteit vond normaal gezien woensdag plaats, maar door het slechte weer werd er een wijziging ingevoerd. Kletskleddernat, we gleden net niet uit op ons gat! Wel gleden we de glijbanen naar beneden, iedereen vond dat superfijn! 


Voor het avondeten kregen de kinderen de tijd om hun bagage uit te laden en hun bedjes op te maken. We aten balletjes in de tomatensaus, met gebakken krielaardappelen en wortels. Sommige oogjes waren groter dan hun buik!


Als avondactiviteit deden we een geocache tocht. In groepjes gingen de leerlingen op zoek naar plaatsen rondom het domein, en dit met behulp van een gps! Behendig klimmen en klauteren hoorde er ook bij. Na een tijdje warm lopen, zorgde de regen voor wat afkoeling.


Momenteel, terwijl wij de blog schrijven, zijn alle snaveltjes toe om te slapen…

Tot morgen voor een volgend blogbericht! 




















Geen opmerkingen: