maandag 27 mei 2013

Maandag 27 mei 2013


Deze ochtend wuifden we enthousiast onze mama’s en papa’s uit. Het weer zat ons al van bij de eerste minuut goed mee. Nadien vertrok onze bus richting Maaseik. Meester Evert vertelde ons ook nog het leuke nieuws dat we vandaag de sportnamiddag gingen doen met het kajakken, wegens het goede weer. Het zwemmen werd verplaatst naar donderdag. Maar hierover straks meer… Eerst een tussenstop aan het kasteel van de Rode Ridder (het kasteel van Horst). Daar leerden we veel over ridders en jonkvrouwen. We brachten ook een bezoekje aan de wapenkamer en we mochten zelf eens een gevecht tussen een ridder en een jonkvrouw naspelen!
Toen vertrokken we echt richting Maaseik en dat was nodig ook, want we hoorden opeens veel maagjes knorren.
Rond 13.30 uur kwamen we aan in Sporta BeachClub. Daar wachtte ons een heerlijk middagmaal: pasta bolognaise.
En toen werd het tijd om aan het echte werk te beginnen! Bij het BMX-en kon iedereen zich goed uitleven. Bij de teambuilding was het de bedoeling dat iedereen samenwerkte om tot een goed resultaat te komen, bijvoorbeeld een wipplank in evenwicht houden door er met de hele groep op te staan.
Dan was het tijd voor het kajakken; de kinderen genoten ervan. Hier had ook het goede weer veel mee te maken. Gelukkig mochten we eerst in het ondiepe eens oefenen, maar al snel gingen de waterliefhebbers dieper het water in. Als extraatje volgde er nog een onvergetelijk tochtje met de banaan. Wie dat niet kent, moet straks maar eens naar ons filmpje kijken.
De kinderen hadden nu wel een stevige maaltijd verdiend; tomatensoep met balletjes als voorgerecht, nadien kip met appelmoes en nog een lekkere zoete appel als dessert.
We sloten deze superleuke en warme dag af met een wandeltocht. De kinderen moesten aan de hand van een GPS voorwerpen zoeken in de omgeving van het sportdomein.
De kinderen zijn begonnen aan de laatste activiteit van de dag, namelijk een tocht naar dromenland!
Tot morgen! 

1 opmerking:

Anoniem zei

Fijn dat het zo een mooie zonnige dag was voor de kids!! Zonnige groetjes vanuit tenerife. Mama en papa judy asselman. Knuffel judy xxx