dinsdag 2 juni 2015

Bosklassen- dag2




Ook op dag twee spatte de energie bij de kinderen er nog af.  Voor het ontbijt begonnen we alvast met wat ochtendgymnastiek en hielden de leerlingen enkele loopwedstrijdjes tegen elkaar. Na het lopen, hadden de meeste al een reuzehonger. Het ontbijt kwam dus al geroepen. De geur van de chocoladekoeken kwam ons tegemoet als we de refter binnenkwamen. De kinderen stonden direct te popelen. Na het ontbijt sprongen we direct op de fiets. Helaas, werkte de wind tegen en moesten we onze spieren zeer goed laten werken. Na een vermoeiende tocht kwamen aan bij het museum. Daar mochten we vissen vlechten met wilgentakken en leerden we iets meer over de Maas. De kinderen vonden het geweldig in het museum, maar de buiken begonnen al te knorren.  De kinderen hadden deze ochtend zelf hun lunchpakket gemaakt en konden dus niet klagen over slecht eten.
Na het eten sprongen we direct terug op de fiets richting de geitenboerderij. De kinderen roken de boerderij al van ver. We leerden hoe ze geiten melken, kaas maken,… Maar het leukste was natuurlijk dat we de geitjes konden wrijven.
Om de dag af te sluiten, schreven we een brief en kaart naar de mama’s en papa’s, meters, peters,… Jullie mogen dus een kaartje of briefje verwachten… 








Geen opmerkingen: