maandag 23 april 2012

maandag 23 april

Nadat we onze mama’s en papa’s uitzwaaiden, vertrok onze bus richting Maaseik. De rit duurde iets langer dan verwacht, maar was vast en zeker de moeite waard. We keken tijdens de tussenstop onze ogen uit in de kruidtuin van Leuven. We zagen er naast de tropische serre, één-jarige kruiden, vetplantjes en de natuurlijke bronnen ook planten die uit het niets leken te bewegen. Op onze weg door de kruidtuin kwamen we nog enkele eigenaardigheden tegen. Een ‘boksboom’, bananenbomen, vleesetende planten,.. Je kan het zo gek niet bedenken! Een plantje was jammer genoeg niet zo blij met onze komst. Het kruidje-roer-me-niet trok meteen zijn blaadjes weg toen we hem probeerden aan te raken.
Na het bezoekje aan de kruidtuin hoorden we opeens een vreemd geluid. Och, het waren de maagjes die begonnen te knorren. Bij de aankomst aan de verblijfplaats ‘sporta beach club’ werden we verwelkomd met een bord heerlijke pasta in een zachte tomatensaus. Nieuwe krachten voor een nieuwe uitdaging! We vertrokken meteen nadien op geocache tocht. Met behulp van een GPS gingen we in groepjes op schattenjacht. Wie thuis durft beweren dat vrouwen en kaartlezen niet samengaan, heeft het goed mis!Na veel zoeken, stappen en het beantwoorden van enkele vragen vonden we eindelijk onze schat: lollies! Iedereen kreeg er eentje. Een welkome beloning na dat lange stappen!
Na de geocache tocht en even springen op de trampolines, werden we verwend met een lekkere tas tomatensoep met balletjes. Gelukkig aten we deze snel genoeg op zodat ons hoofdgerecht (de kip) niet kon weglopen.
We sloten deze fijne eerste dag af met het schrijven van enkele brieven. Wie weet is ook jullie brievenbus in blijde verwachting ;-)

3 opmerkingen:

Papa en Mama van Jesse zei

Leuk dat we dit avontuur van onze kleine gangster hier kunnen meevolgen.Dank aan meester Evert en alle begeleiders

annick zei

Mama , papa , oma en zussen en broer van Britt vinden de foto's super en de verslaggeving goddelijk!Daar is veel plezier , lijkt ons.Waren we er maar allemaal bij ...

Frans zei

Ja, in onze tijd was dat eens naar de watervallen van Coo, en zo, maar nu is dat precies zoals in "Expeditie Robinson", zo leuk allemaal. (De Opa van de kleine Tobi van Meester Evert)