dinsdag 24 april 2012

dinsdag 24 april

Deze ochtend waren we even vroeg uit de veren als gewoonlijk. Na te gekke bewegingen bij ochtendgymnastiek en een eindje lopen, voelden we ons allemaal lekker fris in ons vel. Na het heerlijke ontbijt dat ons stond te wachten, waren we volledig klaar om er vandaag stevig tegenaan te gaan!
We namen de fiets richting de paardenboerderij Hepperhof. Na wat geklungel bij het vinden van de juiste weg, vonden we toch de boerderij. We maakten er ook kennis met een aantal paarden. Dit viel erg in de smaak bij alle kinderen, maar vooral de paardenliefhebbers  onder ons waren erg in hun nopjes. We leerden er over de lichaamsdelen van het paard, hoe we paarden schoonmaken en hoe we ze zadelen.
Nadien mochten we zelf aan de slag. We mochten de paarden schoonmaken. Dit deden we met behulp van een roskam en nog enkele andere borstels. Zelfs diegenen die nog nooit een paard van zo dichtbij hadden gezien waren na eventjes oefenen rasechte experts!
Na het poetsen van de paarden, werd het tijd om ze zelf eens te berijden. Om de beurt mochten we een ritje maken op de pony . Minder leuk was dat onze pony, na amper een halfuurtje nadat hij gepoetst was, zichzelf in de aarde begon te rollen. Al dat zware werk voor niets!
Meester Evert en Tommie durfden het zelf aan om het Friese paard te bestijgen! Dat zagen de kinderen maar al te graag gebeuren! 
We namen terug de fiets richting onze verblijfplaats want we hadden honger als een paard! Toen we aankwamen aan onze verblijfplaats stonden er lekkere boterhammetjes voor onze neus. Deze gaven ons de kracht die we bij het sporten zeker nodig hadden.
We gingen elk apart in een kajak en verkenden het meer eens op een andere manier dan lopend, stappend of fietsend. Het was een hele klus om met die peddels aan de slag te gaan, maar het is iedereen gelukt! Hier en daar hoorden we wel eens iemand in het water plonsen, maar iedereen is terug veilig aan wal geraakt.
Na het kajakken trok ongeveer de helft van onze groep nog op pad om het BMX-parcours eens te verkennen. Ryan won overtuigend, zelfs van meester Evert!
Op het menu stond 's avonds  eerst een soepje maar er was nog net genoeg plaats voor worst en wortelpuree.
We sloten de dag af met het kijken naar de film 'Chicken Run'. Dat was minstens even leuk als in een echte bioscoop! Er werd heel wat afgelachen. Intussen zijn alle kinderen begonnen aan het laatste uitstapje van vandaag, nl. eentje naar dromenland :-)
Groetjes en tot morgen!
P.S. Als u bovenaan op de kleine diashow klikt, kan u alle foto’s in het groot bekijken op picasa.

1 opmerking:

Els Van Roy zei

ik vind dit superfantastisch. jullie programma ziet er als een droom uit. geniet, geniet, geniet, wij genieten mee!
els, mama van jolijn