maandag 2 mei 2011

maandag 2 mei

De eerste dag zit er al op. En wat voor één!! We overlopen hem graag, zodat jullie kunnen meegenieten.
De mama's en papa's waren in vorm en hadden het moeilijk om ons los te laten, maar eens bij Ronny op de bus vlogen we ons zelfstandig leven tegemoet.
Omstreeks 10 uur maakten we een tussenstop in de stad van Felix Timmermans en Louis Zimmer. Daar bewonderden we de Zimmertoren met zijn vele klokken. Ook ervaarden we wat het is om een planeet te zijn in haar weg rond de aarde. We stonden ook even stil bij de geschiedkundige achtergrond van de stad Lier. Zoals de Iddergemenaars Tovenaars zijn, zijn de Lierenaars schapenkoppen.
Daarna zetten we onze weg verder richting Retie: aankomst 12.00 uur.
Na een stevig middagmaal trokken we op verkenning naar het dorpsplein van Retie.
Hier ontdekten we het oudste huisje van Retie: de ploeg. Wat vroeger een gekend restaurant was, staat nu nog steeds vol met oude gebruiksvoorwerpen: een ploeg, spaarkast, ijzeren strijkijzers, Leuvense stoof, hiel- en teenmes om klompen te maken,...
Een moordspel kon ons begeesteren onder de gerechtslinde. De overvaller van meester Evert die gebruik maakte van een blokfluit is voor ons geen onbekende meer. Hij is wel nog steeds voortvluchtig. Dus, mocht u hem zien, geef dan zeker een seintje op de blog.
Het atelier van de klompenmaker konden we aanschouwen van buitenuit. Jammergenoeg troffen we meneer Deckx niet aan en misten we dan ook zijn levenservaring.
Nadien terug richting De Linde en tijd om onze kamers in te richten. Joepie, iedereen is tevreden met de kamerverdeling. Alleen meester Evert en Tommie die het kleinste kamertje moeten delen zijn minder tevreden. :-)
Na het avondeten zat iedereen al te popelen om zijn eerste belevenissen naar huis te pennen. Dus beste mama's, papa's, oma's, opa's, tantes,...hou jullie brievenbus in de gaten...
We kijken verder al uit naar de dag van morgen. Een dikke zoen en knuffel van jullie kapoenen.
Slaapwel!!!

 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat ziet er daar heel leuk uit!!!

Nieke (5de) zei

hey vierde
zo te zien zijn jullie daar zonder problemen toe gekomen he
nog een leuke bosklassen gewenst he :)

veel plezier daar !
groetjes